De bij ons aangesloten startup Bondus heeft een revolutionaire techniek ontwikkelt die niet alleen de productie van medische zelftesten kan versnellen en verduurzamen, maar het ook mogelijk maak om complexere zelftesten te produceren. Gisteren sleepten ze hiermee de felbegeerde Jan Terlouw innovatieprijs 2023 in de wacht.

Deze prijs is een initiatief van stichting Kiemt en werd uitgereikt tijdens het event The Future of Us – Breaking down Barriers. Doel van de award is om innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. Met het winnen van deze prijs staat de innovatie van Sven en Bas-Jan in de schijnwerpers en krijgt de naamsbekendheid van Bondus een mooie boost.

Erkenning en aandacht voor innovatie

Eerder dit jaar wonnen de twee ook al de Innovatieprijs Regio Zwolle. Als startup incubator vinden wij het natuurlijk geweldig om te zien hoe de innovatie van Bondus zich heeft ontwikkeld en nu ook steeds meer aandacht en erkenning krijgt. Van harte gefeliciteerd mannen!

Tweede Jan Terlouw innovatieprijs voor ZWINC startups

Wist je trouwens dat Bondus niet de eerste bij ZWINC aangesloten startup is die deze prijs won? In 2019 sleepte Wattage hem in de wacht, met hun prototype voor een oprolbaar zonnetapijt.

Meer weten

Wil je meer weten over Bondus? Luister naar de podcast die Kiemt opnam met Sven en lees meer over Bondus op onze website.