Nieuws

Bondus wint Innovatieprijs Regio Zwolle

15 juni 2023
Innovatieprijs bondus

Het bij onze startup community aangesloten Bondus heeft gisteren de Innovatieprijs van Regio Zwolle in de wacht gesleept. Een prijs uitgereikt door Kennispoort Regio Zwolle voor de meest innovatieve ondernemer(s) van het jaar.

En innovatief, dat is Bondus zeker. Oprichters Bas-Jan Hoogenberg en Sven Eijpema hebben namelijk een productietechniek ontwikkeld waarmee medische zelftesten (we noemen dit ook wel een lab-on-a-chip, oftewel een laboratorium op een chip) veel sneller, makkelijker en goedkoper geproduceerd kunnen worden.

Medische zelftesten toegankelijker maken

Medische zelftesten worden hiermee een stuk toegankelijker. We kennen allemaal de PCR-test waarmee je binnen een paar minuten weet of je het COVID-19-virus bij je draagt. Mogelijk weet je dankzij de techniek van Bondus straks ook binnen enkele minuten hoe het zit met ziektes waarbij je nu nog een aantal dagen moet wachten op laboratoriumuitslagen.

Boost naamsbekendheid

Bas-Jan en Sven zijn ontzettend blij met de prijs. Met name op het gebied van naamsbekendheid geeft het hun onderneming een flinke boost:

"Als jonge startup met slechts twee personen begin je wat dat betreft echt op 'nul', dus dit helpt enorm. Daarnaast is de bevestiging dat anderen je ontwikkeling erkennen als innovatief ook fantastisch."

Een stukje gezondheidszorg betaalbaar voor iedereen

Deze erkenning kwam vanuit de jury bestaande uit innovatieve ondernemers zoals Nathalie Beck van blue®m mondverzorging en Roel Poolman van Kooiker Groep. Laatstgenoemde wist vorig jaar de Innovatieprijs in de wacht te slepen. Ook zat Gert de Leeuw van de Rabobank in de jury, die net als de andere juryleden kracht ziet in de schaalbaarheid van de lab-on-a-chip. Nathalie: "Hiermee maakt Bondus een stukje gezondheidszorg betaalbaar voor iedereen en dat ook nog eens op een innovatieve en duurzame manier."

Testen kwaliteit bij hoge oplages

Bondus is sowieso goed op weg, kunnen we wel stellen. Eerder dit jaar ontving de startup al de Vroegefasefinanciering (VFF) Overijssel. Met deze financiering kunnen de heren testen of de kwaliteit van hun inmiddels bewezen techniek constant blijft in grote oplages. Iets wat we over zo'n anderhalf tot twee jaar zullen weten. Een startup om te blijven volgen dus!

Bekijk ook de video die Kennispoort Regio Zwolle maakte voor Bondus. 👇

Over de Innovatieprijs van Regio Zwolle

De Innovatieprijs van Regio Zwolle is een initiatief van Kennispoort Regio Zwolle. Bedrijven strijden om de Innovatieprijs van Regio Zwolle. De uitreiking staat geheel in het teken van innovatie en dit jaar vond het plaats bij BREiNN in Zwolle. Tijdens het evenement lieten innovatieve koplopers en de finalisten hun innovatiekracht zien. Na de prijsuitreiking was er gelegenheid om te netwerken. 

Startup community Zwolle ZWINC 3 4

Blijf op de hoogte

Lees het laatste nieuws

Lees meer
Team startup Zwolle ZWINC

Sluit je aan bij ZWINC

Bij ons krijg je de tijd om van jouw idee een haalbare business te maken.

Met een werkplek, gebruik van ons machinepark, coaches tot je beschikking, een uitgebreid netwerk, gratis masterclasses én €2750,- startkapitaal.

Lees meer