Startups

Lift Two Wheels

Ruben lift tho wheels

Als het even kan vind je Ruben op, dan wel onder zijn motor. Om te rijden of te sleutelen. Dit laatste vaak liggend op de grond, wat verre van ideaal is. Er bestaan wel motortafels, maar die zijn groot en duur. Of klein, maar van slechte kwaliteit. Als een ware Industrieel Product Ontwerper (bijna afgestudeerd) zag Ruben een kans en sloeg zelf aan het ontwerpen. En zo ontstond zijn onderneming Lift Two Wheels.

Lift Two Wheels maakt praktische, handzame motortafels. Eenvoudig te gebruiken en binnen drie minuten in te klappen en op te bergen. Ideaal voor de hobbyist die graag zelf aan zijn motor sleutelt, maar niet beschikt over een enorme garage.

Prototype testen

Althans, dat is de bedoeling. Ruben is momenteel aan het afstuderen binnen zijn eigen bedrijf en werkt nog aan het prototype. Daarna is het tijd om dit prototype uitvoerig te testen, en zodra alles werkt, de markt te betreden.

Dat is het moment waar ZWINC om de hoek komt kijken. Ruben: “Marketing, branding, ik vind het super interessant, maar het is niet mijn expertise.” Hij hoopt dat ZWINC hem kan helpen bij het opbouwen van een sterk merk. Net als bij zaken als patent en financieringsvormen. "Eigenlijk alles wat niet zozeer te maken heeft met productontwerp, maar met ondernemen.”

Lifestyle merk

Lift Two Wheels moet straks dan ook meer zijn dan alleen een product. “Het is een lifestyle merk. Net als rijden op de weg, is sleutelen of poetsen aan een motor een kans om aan de drukte te ontsnappen. Lift Two Wheels brengt de juiste tools op de markt om daaraan bij te dragen.” Naast een motorheftafel denkt Ruben ook aan het ontwikkelen van andere accessoires en tools die het de motorrijder makkelijker maken. Waarbij nut, innovatie en toewijding belangrijke waarden zijn.

Eerder zelf gaan sleutelen door de juiste tools

Met deze tools hoopt Ruben dat motorrijders eerder zelf de gereedschapskist erbij pakken. Uit zijn marktonderzoek blijkt dat de helft van de motorbezitters al veel zelf doet, zoals het onderhouden van oliefilters en remmen. “Dan kun je al best wat en ga je niet voor ieder wissewasje naar de garage. Ik hoop dat met de juiste tools motorrijders nog meer halen uit hun passie.”

"Ik wil niet zo’n bedrijf zijn wat het de consument moeilijk maakt om iets te repareren, zodat ze een nieuw product bestellen."

Right to repair

Daarbij is Ruben groot voorstander van de ‘right to repair’. Dit wil zeggen: het moet voor consumenten mogelijk zijn om producten zelf te repareren, in plaats van direct te moeten vervangen. Dit komt natuurlijk tot uiting in het zelf sleutelen aan een motor, maar ook de producten van Ruben moeten een leven lang meegaan.

“De motortafel is eenvoudig te demonteren en mocht er een onderdeel stuk gaan, dan kun je het eenvoudig bijbestellen. Ik wil niet zo’n bedrijf zijn wat het de consument moeilijk maakt om iets te repareren, zodat ze een nieuw product bestellen.”

Hou Lift Two Wheels in de gaten

Na zijn afstuderen gaat Ruben in eerste instantie parttime aan zijn bedrijf werken, al hoopt hij natuurlijk dat een baan ernaast al snel niet meer nodig zal zijn. Benieuwd naar zijn product(en)? Volg Lift two Wheels alvast op Instagram, waar Ruben binnenkort de motortafel zal lanceren!

Heb jij ook een goed idee?

Let's start your business now!

Neem contact op met Koen.

Startup coach Koen Hobelman
Startup community Zwolle ZWINC 3 4

Blijf op de hoogte

Lees het laatste nieuws

Lees meer
Team startup Zwolle ZWINC

Sluit je aan bij ZWINC

Bij ons krijg je de tijd om van jouw idee een haalbare business te maken.

Met een werkplek, gebruik van ons machinepark, coaches tot je beschikking, een uitgebreid netwerk, gratis masterclasses én €2750,- startkapitaal.

Lees meer