De dagen worden korter, het weer is druilerig en misschien heb je deze week wel herfstvakantie. Hét moment om eens wat podcasts te luisteren of docu's te kijken waar je anders maar niet aan toe komt. Daarom hebben wij een aantal inspirerende, leerzame en leuke podcast voor je op een rij gezet. Met zowel ondernemersverhalen van bij ons aangesloten startups als de beste tips van onze startup coaches. Hier zijn onze kijk- en luistertips:

ZWINC startups in de spotlights

➔ Sven Eijpe van Bondus te gast bij Kiemt

Over hun piepkleine innovaties, op een enorme schaal. Namelijk medische zelftesten in de vorm van een laboratorium op een chip.

Luister via Spotify: https://open.spotify.com/episode/4AfjwVdF5i66N7IK8Ry5Hl?Bruno si=3a20eb151f1c4f5f

➔ Olaf Vermeulen van OVPolymers te gast bij Bruno and the Futuremakers van BreiNN

De ondernemersreis én persoonlijke reis van Olaf Vermeulen, founder van OVPolymers.

Luister via spotify: https://spotify.link/2ZqgYrLf3...

Of kijk hieronder via YouTube.

➔ Hermen Fikse en Bram Vreugedenhil van Roestug te gast bij Bruno and the Futuremakers

Ook Hermen en Bram van Roestug waren te gast bij Bruno and the Futuremakers, waar ze spraken over hun passie voor circulariteit en duurzaamheid en het combineren van vriendschap met ondernemerschap.

Luister via Spotify: https://spotify.link/m0r6c4Ck3...

➔ Olivier Gossink van Shelduck bij Bruno and the Futuremakers

En ook de inmiddels bij ons uitgevlogen Olivier van Shelduck mocht als Futuremaker in 2022 aanschuiven bij Bruno. Over skateboarden en 3D printen, maar ook over restmaterialen, ontwerpen en het delen van een duurzame visie.

Luister via Spotify: https://open.spotify.com/episo...

➔ Rens van Gurp van Shift to Solar bij BNR Nieuwsradio

Vorig jaar mocht Rens van Shift to Solar in de uitzending Zakendoen van BNR Nieuwsradio zijn solar fietsenstalling pitchen!

Luister via BNR.nl: https://www.bnr.nl/podcast/zak... (vanaf 1:15:35)

Tips van onze startup coaches
➔ Tip van startup coach Derek

"De documentaire Objectified. Een wat oudere, maar erg leuke documentaire. Na deze documentaire over productontwerp kijk je nooit meer hetzelfde naar een product." Ook raadt Derek de video's van Apple-watches uit verschillende materialen op YouTube aan. "Of How It's Made bingen, duurt zo'n acht aaneengesloten dagen 😉."

Bekijk de trailer van Objectified hieronder.

De hele documentaire vind je op Vimeo: https://vimeo.com/ondemand/obj...

➔ Tip van startup coach Koen

Leestip over AI en hoe dit te implementeren in het mkb, door het platform Innovatief Werkgeverschap provincie Noord-Brabant. Tipje van de sluier: “Duik niet zomaar in de AI-hype. Ga als ondernemer eerst na wat AI jouw bedrijf kan bieden én welke data je nodig hebt.”

Naar het artikel: https://www.innovatiefwerkgeve...

➔ Tip van community manager Annachien

In de podcast serie 'Selfmade in Holland' gaat Roelof Hemmen in gesprek met de pioniers achter Ticketswap, MyJewellery, Mr. Marvis en Fabienne Chapot. Met hun ‘new commerce’ onderneming vestigden zij een merk en schreven ze Hollandse geschiedenis. Wat drijft deze pioniers vandaag?

Luister via Spotify: https://open.spotify.com/show/...

➔ Tip van projectmedewerker Tinke

C-Level is de inspiratie booster voor ondernemend Nederland. Tom Jessen, één van de meest geliefde dagvoorzitters van Nederland, praat in deze podcast met de bazen van internationale bedrijven.

Luister via Spotify: https://open.spotify.com/show/...

Bonustip: Theo van Cappellen - The Poison

Tot slot nog een muzikale bonustip. Een eigen nummer van niemand minder dan onze rockende gitarenmaker Theo van Cappellen.

"Ik heb laatst met één van mijn metalen gitaren een een nummer in één dag geschreven. Dit is een soort uitdaging voor mijzelf wat ik wel eens doe en vervolgens op Spotify zet. Alles is opgenomen en verzonnen binnen één dag door mijzelf. Dus als je nog herrie wilt horen in de vakantie kan dat ook. 😉"

Luister via Spotify: https://open.spotify.com/track..

Wat is jouw kijk- en luistertip?

Heb jij nog kijk- en luistertips die je met ons wilt delen? Inspirerende podcasts, leerzame artikelen of YouTube video's over ondernemen, marketing, product design of andere onderwerpen die je als startup in de maakindustrie niet mag missen? Laat het weten op LinkedIn of Instagram!