Over ZWINC

Bij ZWINC vormt jouw eigenzinnige idee zich tot het potentieel wat het in zich heeft. We zijn de plek voor innovatieve startups. Een bruisende community vol ambitie.

Bij ons worden plannen gesmeed, prototypes gebouwd en innovaties in de markt gezet. Dagelijks stropen we onze mouwen op voor een mooie toekomst. Groener. Slimmer. Beter.

Of je nu kleine ideeën hebt, of grootse plannen. Een denker bent, of een doener. Samen maken we van jouw droom realiteit. Welkom bij onze community!

Team startup Zwolle ZWINC

Dit kun je van ons verwachten

 • Een team van startup coaches om je te begeleiden en vooruit te helpen.
 • Een groot netwerk van experts, bedrijven en mede-startups;
 • Een declaratiebudget van €2750; hieronder lees je daar meer over;
 • Een eigen werkplek;
 • Toegang tot een state-of-the-art machinepark, testfaciliteiten en ons 3D-printlab;
 • Hulp bij het vinden van financiering en subsidieaanvragen;
 • Een gezellige en bruisende community met enthousiaste startups
Startup community Zwolle 4
Ruimte startup Zwolle 2

Een netwerk om je verder te helpen

Wil je weten hoe het zit met octrooien? Kun je wel wat advies gebruiken bij het in de markt zetten van je product? Heb je je verzekering wel goed op orde? Deze en andere vragen kun je stellen aan partners uit ons uitgebreide netwerk. We koppelen je snel aan de juiste adviseur, coach, mede-ondernemer of alumni.

In ons netwerk zitten onder andere experts op gebied van:

 • Marketing en communicatie
 • (Financiële) administratie
 • Juridische zaken
 • Verzekeringen
 • Octrooi/intellectueel eigendomsrecht
 • Subsidies

Vraag ernaar bij Paul, Koen of Annachien. Of kom eerst langs op het Getting things done spreekuur! (linken).

Je €2750,- declaratiebudget

Als ZWINC-ondernemer krijg je €2.750,- om te besteden je aan onderneming, yeah! Dit is een declaratiebudget, wat wil zeggen dat je je gemaakte kosten terug kunt vragen.

Dit bedrag is bedoeld voor innovaties binnen je onderneming. Denk aan het bouwen van een machine of het maken van een prototype van je product. Inkoop van je huidige materialen valt er niet onder. Vóóraf vraag je toestemming bij ZWINC-manager Koen.

Zo werkt het

Pitchen bij Koen
Je houdt een korte pitch bij Koen. Welk bedrag ga je waaraan uitgeven en waarom? Wat levert het op voor je onderneming?

Goedgekeurd?

Mail het bedrag en een omschrijving aan de officemanager. Je ontvangt vervolgens een inkoopnummer en verdere instructies.

Hoeveel budget heb ik nog?

Wil je weten hoeveel budget je nog beschikbaar hebt? Mail deze vraag naar de officemanager.

Gif 01 brent rambo b25

Getting things done spreekuur

Het is niet ieders grootste hobby, maar het moet wel gebeuren: je administratie. Om dit makkelijker te maken, en zélfs een beetje leuker, organiseren we ieder kwartaal het ‘Getting things done’ spreekuur, op de laatste donderdag van de maand.

Onder het genot van gezond brainfood helpen een boekhouder en financieel adviseur je met zaken als je btw-aangifte, financiën, verzekeringen en risicomanagement. Hét moment om vragen te stellen waar je al een tijdje mee rondloopt en om zaken af te ronden. ✓

Je mede startups

Bekijk de startups

Bij ZWINC vieren we successen en delen we fuck-ups. We leren van elkaar, met elkaar en helpen elkaar. Klik op de link om de startups te zien die zijn aangesloten bij ZWINC.

En vraag ook even of iemand je wil toevoegen aan onze whatsapp-groep.

Bekijk de startups
19037 ILAB PORTRETTEN 2795
Startup community Zwolle ZWINC 2

Regelingen, subsidies en onderzoek

Nu je bij ZWINC bent aangesloten zijn er verschillende interessante regelingen en subsidies om aan te vragen.

Haalbaarheidsonderzoek SIA

Als één van de weinige startup-communities kun je via ZWINC een haalbaarheidsonderzoek aanvragen via het landelijke Regieorgaan Praktijkgericht SIA. Het bedrag dat hiervoor vrijkomt kan oplopen tot wel €25.000. Je dient hiervoor nauw samen te werken met één van de aangesloten lectoraten en ook is dit lectoraat verantwoordelijk voor het onderzoek.

Lectoraten Windesheim

ZWINC werkt samen met lectoraren van onder andere hogeschool Windesheim, NHL Stenden, Aeres en Saxion Hogeschool, in de techniekdomeinen. Hierdoor krijg je laagdrempelig toegang tot kennis en kunde op het gebied van energietransitie, circulaire economie en kunststoffen.

Regelingen en subsidies

De kans is groot dat je als startup in aanmerking komt voor een regeling of subsidie, die jou helpt om te groeien. Trek één van onze coaches aan de mouw om samen te kijken wat op jouw bedrijf toepasbaar kan zijn.

Startup community Zwolle ZWINC

Je werkplek & praktische zaken

Krijg je al zin om te starten? Mooi! Maar eerst nog even de allerbelangrijkste zaken: wat is de Wifi-code en waar haal je de allerbeste Pure Africa koffie? Hier vind je het antwoord op deze en ander praktische zaken rondom je werk(plek).


📍 Hier moet je zijn

ZWINC (voormalig Philips-terrein)
Ceintuurbaan 15 | 8022 AW Zwolle

🔓 Zo kom je binnen
Je opent het slot van de toegangsdeur met een app op je telefoon. Hiervoor ontvang je een mail vanuit noreply@myceseasy.nl. Niet gekregen? Check even je spambox!

🔢 Toegang tot ruimtes binnen het pand
In de kluis naast de kantine hangen sleutels voor o.a. kantoren, werkplaatsen, de kantine en de 3D-print ruimte. De code van deze kluis is: 9753.

🔐 Pand afsluiten
Ga je weg? Doe dan de deur(en) op slot en de sleutel weer in de kluis. Verlaat je als laatste het pand? Controleer dan ook even of de werkplaats is afgesloten en de ramen van de kantine dicht zitten.

👩‍💻 Wifi
Je krijgt een Wifi-code via de officemanager. Deze is een half jaar geldig. Vraag op tijd een nieuwe aan! Voor bezoekers vind je de Wifi-code bij de postvakken, deze verandert regelmatig.

🛠 Werkplaats
Maak gerust gebruik van onze werkplaats met gereedschap voor algemeen gebruik. Laat het gereedschap wel binnen de werkplaats. Ook liggen er spullen van je mede-ondernemers. Hier ga je natuurlijk zorgvuldig mee om. Het gebruik van de gemeenschappelijke ruimten is voor eigen risico.

👥 Vergaderruimte reserveren
Heb je een plek nodig om te vergaderen, een presentatie te geven of rustig te overleggen? Je mag gebruik maken van de vergaderruimtes 005, 007 en 019. Reserveren kan via de officemanager.

💻 Vaste kantoorwerkplek
In overleg kun je een vaste werkplek krijgen op het ZWINC-kantoor. Vraag ernaar bij de officemanager.

🧼 Schoonmaak
Drie keer per week komt er een schoonmaker om ook jouw werkplek schoon te maken. Zorg dat ze overal bij kan en dat je bureau leeg is.

Startup Zwolle Amfibia Solutions

Koffie, kantoorartikelen en meer

☕️🍎 Koffie, thee en vers fruit
Start je dag met de lekkere en beste social impactkoffie die we kennen in Zwolle van Pure Africa. Naast koffie, mag je zoveel thee en vers fruit pakken als je wilt. Ook kun je gebruik maken van de koelkast en magnetron.

🫖 Servies en vaatwasser
Gebruik gerust het servies. Plaats het na die tijd wel even in de vaatwasser. Zet deze aan als hij (bijna) vol is en pak hem uit als je hem vol en met een schone vaat aantreft.

📦 Pakketje Postvak en pakketjes
Je hebt je eigen postvak in het magazijn, ook voor pakketjes. Let erop dat zowel je bedrijfsnaam als ZWINC in het adres staan.

🖊 Kantoorartikelen
Zoals pennen, papier en elastiekjes mag je vrij gebruiken. Ook kun je gratis printen. Mis je iets? Overleg met de officemanager.

🥸 Diefstal, verzekering en veiligheid
Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen spullen en activiteiten bij ZWINC. ZWINC is niet verzekerd voor jouw eigendommen, ongevallen en andere incidenten. Wel kun je hier zelf een verzekering voor afsluiten.

❌ Kapot iets Iets kapot, vies, niet oké of heb andere vragen?
Meld al dit soort zaken bij de officemanager

Bondus

En dan nog even dit

🤫 Rekening houden
We maken gezamenlijk gebruik het ZWINC-pand en ook ontvangen we hier zakenrelaties. Houd dus een beetje rekening met elkaar. Pas je gedrag aan als iemand hierom vraagt, overleg met de rest in de ruimte voordat je muziek aan zet en laat de ruimte netjes weer achter. Zo maken we er samen de beste tijd van.

🏭 Voorwaarden terrein

Onze ruimtes vallen onder het Vishay-terrein. We houden ons dan ook aan de voorwaarden van dit terrein. Hier kun je de veiligheidsinstructies en huisregels van het gebouw vinden

Schermafbeelding 2022 12 01 om 09 25 04

Events die je niet wilt missen

Om je kennis uit te breiden, vervelende klusjes af te tikken of gewoon gezellig te borrelen organiseren we het hele jaar door verschillende events voor bij ZWINC aangesloten ondernemers.

Zo staan er op het programma:

 • Eens per kwartaal, de laatste donderdag van de maand: getting things done spreekuur
 • Elke eerste vrijdag van de maand: VrijMiBo
 • Gezellige zomer- en winterborrel

Een overzicht van evenementen die eraan komen vind je hier (linken).

Bekijk de event video

Tot slot

Vergeet niet te delen, te liken en te subscriben! 😉 Zonder gekheid: volg ons op social media, want hoe groter wij op de kaart staan, hoe beter jij hierop mee kunt liften. Win-win dus.

En heb je zelf leuke nieuwtjes? Deel ze met beppie@zwinc.nl.

@zwinc.nl / LinkedIn