Nieuws

Toekomstmuziek van Kubuni: hun stijlvolle speaker is klaar voor de pre-order

1 december 2020
Hawaii 261

Een hoogwaardige speaker die niet misstaat in je stijlvolle interieur, met aandacht voor duurzaamheid. Klinkt dat als toekomstmuziek? Dan is de toekomst dichterbij dan je denkt. Kubuni heeft namelijk precies zo’n speaker ontwikkeld.

Gat in de markt

Rik Galenkamp en Laurens van de Lustgraaf van Kubuni ontdekten vorig jaar een gat in de markt. “Wij kregen in de gaten dat de gemiddelde consument kwalitatief hoogwaardige speakers niet mooi genoeg vindt om in de woonkamer te zetten. Stijlvolle en kwalitatieve speaker bestaan wel, maar zijn erg duur en daardoor minder toegankelijk.” Voor Kubuni een mooie uitdaging om zo’n speaker te ontwikkelen, die ook nog eens duurzaam is.

Prototype

“Het afgelopen jaar hebben we besteed aan het maken van een prototype. Hoe maken we een product dat super aantrekkelijk is voor de klant en winkelier, qua stijl en geluid? En met wie gaan we dat doen?”, vertelt Rik. “We hebben het ontwerp zelf gemaakt en daar met specialisten verder aan gewerkt. Gedurende dat proces hebben we veel getest. Die feedback hebben we meegenomen om ons ontwerp te perfectioneren.” De leveranciers van Kubuni waren zo enthousiast over het idee, dat ze actief mee willen werken aan de ontwikkeling van de speakers. “We merken dat onze leveranciers de speaker zien als een goede manier om te laten zien wat ze in huis hebben.”, aldus Rik.

Instap-HiFi

De speaker past qua stijl bij de Headphonestand van Kubuni en wordt zo gemaakt dat deze in aanschaf toegankelijker is dan bestaande stijlvolle speakers zonder compromissen te maken in de kwaliteit van het geluid. “Onze speaker is een echt kwaliteitsproduct, maar wij vinden het belangrijk dat mensen kunnen genieten van echt goed geluid. We noemen onze speaker ook wel instap-HiFi.” Elke speaker wordt specifiek voor de klant in elkaar gezet – er is geen grote voorraad. “Het maken van de speaker vraagt om ambacht. En dat kost tijd.”

Duurzaamheid

Alle materialen die worden gebruikt voor de speaker zijn Oeko-Tex of FSC gekeurd. Bovendien worden de stoffen voor de speaker geproduceerd in een fabriek die zijn eigen energie opwekt. Het hout is voor minimaal 70 procent gerecycled. De onderdelen van de speaker komen zoveel mogelijk uit de regio en de speaker wordt op het iLab in elkaar gezet. “Hier op het iLab hebben we een geschikte werkplaats, dat is ideaal. We hopen dat we in de toekomst nog een werkplaats erbij kunnen krijgen.” Volgens de laatste berekeningen is de speaker van Kubuni zelfs een CO2-neutraal product.

Pre-order

Op dit moment werkt Kubuni aan de 0-serie. Deze versie van de speaker, die geen prototype meer is, is verkocht aan een beperkte kring klanten die alvast van de speaker kan genieten en deze verder test. Ook binnen de community van het iLab is de speaker uitvoerig getest. “Het ziet er goed uit. We krijgen veel positieve feedback. Mensen zijn verrast door de kwaliteit van het geluid en vinden het een mooie speaker om naar te kijken.” De speaker van Kubuni is nog deze maand te pre-orderen via www.kubuni.nl.

Startup community Zwolle ZWINC 3 4

Blijf op de hoogte

Lees het laatste nieuws

Lees meer
Team startup Zwolle ZWINC

Sluit je aan bij ZWINC

Bij ons krijg je de tijd om van jouw idee een haalbare business te maken.

Met een werkplek, gebruik van ons machinepark, coaches tot je beschikking, een uitgebreid netwerk, gratis masterclasses én €2750,- startkapitaal.

Lees meer