Nieuws

Video: wat zou Jules doen met 100 miljoen?

23 mei 2023
Jules wattage vliegt uit zwinc

Kleine ondernemers worden groot. Zo is Jules van Haaren van de bedrijven Wattage en Mito Solar onlangs het ZWINC nest uitgevlogen. We vroegen hem naar zijn tijd bij onze startup-community, wat hij het meest gaat missen, wat zijn stip is aan de horizon en wat hij zou doen met 100 miljoen.

Bekijk de video. 👇

Hoe het begon

In 2018 klopte Jules van Haaren met zijn compagnon Jelle Hilarius aan bij ZWINC. Via de gemeente hoorden ze over een startup-community voor innovatieve makers. Laten de heren dat nou net zijn. Ze waren namelijk bezig met het ontwikkelen van een oprolbaar zonnetapijt.

Twee startups

Al snel rolden hier twee startups uit: Wattage, samen met eerder genoemde Jelle Hilarius, en Mito Solar, samen met Danny Bokma. Kort gezegd onderzoekt en ontwikkelt Wattage duurzame energie-oplossingen voor de openbare ruimte, zoals het bovengenoemde zonnetapijt. Dit is een flexibel oprolbaar zonnepaneel dat over sportvelden rolt op het moment dat daar niet gesport wordt, en zo dus energie kan opleveren.

Mito Solar is de naar eigen zeggen 'zonnepanelenfabriek' waar Jules en Danny custom zonnepanelen voor bewegende voertuigen ontwikkelen en produceren. Denk aan superlichte panelen voor boten, auto’s en zelfs ruimtevaart.

De tijd bij ZWINC

In de tijd bij ZWINC zijn mooie dingen ontstaan. Zo won Wattage de Jan Terlouw Innovatieprijs met hun 1e prototype, kregen ze een subsidie vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, testten ze hun zonnetapijt op festivalhekken tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel, mochten ze vervolgens pitchen op Amsterdam Dance Event en kwam er interesse vanuit zowel de event- als bouwsector.

Mito Solar: goed lopende zonnepanelenfabriek

Mito Solar is inmiddels een echte zonnepanelenfabriek geworden, met steeds meer klanten, kennis en daadwerkelijke productie. Nu nog gevestigd in Leeuwarden, maar er staat een verhuizing op de planning omdat de vraag zelfs groter is dan ze aankunnen in het huidige pand.

Jules en Danny kunnen inmiddels leven van de inkomsten. Iets wat ze helemaal zelf hebben opgebouwd, zonder investeerders, en waar ze dan ook trots op zijn - en terecht! Nog een leuk feitje om trots op te zijn: Mito Solar heeft de zonnepanelen gemaakt van de best presterende zonneauto’s tijdens de World Solar Challenge.

Jules boot
Jules plaats lichtgewicht zonnepanelen op een boot

Toekomstplannen

Wat ligt er nog in het verschiet nu de heren het ZWINC nest hebben verlaten? Voor Wattage zoeken Jules en Jelle een partij die, samen met hen, duurzame energie-oplossingen verder wil ontwikkelen. Mito Solar is klaar om te groeien, zodat ze nooit meer nee hoeven te verkopen.

Volg Mito Solar

Ben je net zo benieuwd als ons naar de toekomst van de zonnepanelenfabriek? Volg Mito Solar op Instagram!

Startup community Zwolle ZWINC 3 4

Blijf op de hoogte

Lees het laatste nieuws

Lees meer
Team startup Zwolle ZWINC

Sluit je aan bij ZWINC

Bij ons krijg je de tijd om van jouw idee een haalbare business te maken.

Met een werkplek, gebruik van ons machinepark, coaches tot je beschikking, een uitgebreid netwerk, gratis masterclasses én €2750,- startkapitaal.

Lees meer