Nieuws

Zonnig succesverhaal: lening voor Shift to Solar

14 december 2022
Whats App Image 2022 12 21 at 10 19 01

Zonlicht. Wanneer we al het zonlicht zouden kunnen opvangen, hebben we ieder uur genoeg om de hele wereld een jaar lang van energie te voorzien. De hele wereld! Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos. Schone duurzame energie ligt letterlijk voor het oprapen en daar worden we steeds beter in. Rens van Gurp al helemaal.

Fietsenstalling met zonnepanelen

In januari van dit jaar sloot hij aan bij ZWINC met zijn onderneming Shift to Solar. Rens: “Met mijn bedrijf speel ik in op de elektrificatie van vervoer en dan vooral het microvervoer.” Leuk en aardig natuurlijk al die e-bikes, e-scooters en e-steps, maar waar en hoe laad je ze op? Rens bedacht er de perfecte oplossing voor. Een overdekte fietsenstalling met zonnepanelen waar mensen hun fiets, scooter of step gratis kunnen opladen. En dat niet alleen. De laadpunten in de stalling zijn universeel, dus een eigen oplader is niet nodig.

Het concept slaat aan

Dat Rens een goed product heeft ontwikkeld merkt hij al snel. De aanvragen voor het plaatsen van de stallingen vliegen hem letterlijk om de oren. Rens: “De telefoon staat roodgloeiend en ik bezoek de ene na de andere potentiële klant.” En dat ze allemaal bellen, komt niet omdat Rens veel geld steekt in reclame, of andere uitingen om zijn product aan de man te brengen. Rens: “Ik heb het echt van de mond-tot-mond reclame. Ik plaats ergens een stalling en die persoon verteld het weer verder aan een ander en zo komen ze weer bij mij.”

"Zodra ik een grote aanvraag krijg denk ik niet help, help, help, maar kom maar, kom maar, kom maar."

In opstartfase alles goed geregeld

Dat succes komt volgens Rens voor een groot deel door de manier waarop hij alles regelt. Rens: “In mijn opstartfase van het bedrijf heb ik veel tijd besteed om alles goed te regelen voor mijn klanten. Ik wil de kwaliteit waarborgen en heb daarbij partijen om mij heen verzameld die het werk goed kunnen doen. Zodra ik een grote aanvraag krijg denk ik niet help, help, help, maar kom maar, kom maar, kom maar.” En dat straalt ook weer af op de klant. Die wordt totaal ontzorgt en krijgt de kwaliteit die hij mag verwachten.

Van startup naar scale-up

De groei zit er goed in. Zo goed zelfs dat Rens nu al van startup naar scale-up aan het gaan is. Rens: “Ja en daar moet je voor investeren. Via ZWINC kwam ik in contact met Herbert Beldhuis van de Rabobank. Hij liep toevallig rond bij ZWINC en hij wilde me wel helpen met het aantrekken van een financiering.” En met succes! Na vier fases van presenteren voor verschillende jury’s bij de Rabobank kreeg Rens groen licht voor de zogenaamde innovatielening. Een lening speciaal in het leven geroepen voor kansrijke innovatieve ondernemers zoals Rens.

Uitbreiden en groeien


En dat laat Rens zich geen twee keer zeggen. De handtekening onder het contract was nog maar amper opgedroogd of Rens had al twee vacatures de wereld in geslingerd. Rens: “Uitbreiden betekent ook meer delegeren en mensen aannemen om taken over te nemen. Ik ben nu opzoek naar iemand voor de commercie en iemand die alles intern gaat regelen. Denk aan de calculatie en werkvoorbereiding, maar ook magazijnbeheer en dat soort zaken.” Een magazijn heeft Rens overigens nog niet, maar ook daar is hij op dit moment naar opzoek. Rens: “En een bedrijfspand.”

Toekomst

Over de toekomst heeft Rens al een aardig beeld. Rens: “Ik zie het wel voor me dat ik de komende vijf jaar flink kan verder groeien als bedrijf. Dat wil ik ook. Een gezond groeiend bedrijf zijn en dat volhouden. Tuurlijk zie ik daarbij wel hoe het komt, maar het lijkt me ook wel gaaf als de busjes van Shift to Solar straks door het hele land rijden.”

Startup community Zwolle ZWINC 3 4

Blijf op de hoogte

Lees het laatste nieuws

Lees meer
Team startup Zwolle ZWINC

Sluit je aan bij ZWINC

Bij ons krijg je de tijd om van jouw idee een haalbare business te maken.

Met een werkplek, gebruik van ons machinepark, coaches tot je beschikking, een uitgebreid netwerk, gratis masterclasses én €2750,- startkapitaal.

Lees meer