Nieuws

De eerste drie maanden van Lumeaux Lights: “Het voelt al groots”

25 april 2023
Lumeauxlightsbijzwinc

Drie maanden zijn ze aangesloten bij ZWINC: Jamie, Luuk en Patrick van het lampenmerk Lumeaux Lights. Ze verkopen duurzame en unieke lampen, met ieder hun eigen design, materiaal, producent en verhaal. Naar eigen zeggen hebben ze in deze maanden “van alles en nog wat” gedaan. "Zo voelt het in ieder geval". We geven een update!

Eerste lamp in productie

Jamie: “De eerste drie maanden zijn essentieel geweest voor de opstart van onze onderneming. We mochten een opdracht aanleveren voor Cibap, waarbij studenten een lampontwerp maakten. Hiermee zijn we daadwerkelijk verder gaan werken. Ook wordt onze eerste lamp vandaag (25-4) geproduceerd!”

Samenwerkingen vanuit ZWINC

Deze eerste lamp is een samenwerking met niemand minder dan de onlangs bij ZWINC uitgevlogen Olivier van Shelduck. Hij print hem van zonnekroon met zijn eigen 3D-printtechniek. En ook de volgende lamp staat al op de planning. Wederom een samenwerking met een bij ZWINC aangesloten ondernemer. Maar wie, “dat is nog even een verrassing”.

Lumeauxlightslamp
Eén van de eerste lampen van Lumeaux Lights

Unieke kans voor een startup

Jamie, Luuk en Patrick geven aan erg blij te zijn met de aansluiting bij ZWINC: “De kansen die we nu krijgen, zoals deze samenwerkingen maar ook een inspirerend bezoek aan een materialen expo, die komen allemaal vanuit het netwerk van ZWINC. Het is voor een startup een unieke kans om zo vroeg al bezig te zijn met grootse dingen!”

Grootste uitdaging

De grootste uitdaging in de afgelopen maanden zat hem volgens het drietal in het combineren van hun startup met hun studie. “Alle drie zitten we in het tweede jaar van de opleiding Ondernemerschap en Retail management. Sales- en businessplannen en een heus branding- en postioneringsverslag namen de afgelopen maanden een flink stuk van onze tijd in beslag.”

"Druk zijn we zeker, maar we zijn niet vies van hard werken"

Trots op onderneming

Maar, dit levert de drie ook veel op. “We krijgen hierdoor inzicht in aspecten die bij de meeste startups pas later in het proces aan het licht komen. Druk zijn we zeker, maar ons team is niet vies van hard werken. Op dit moment voelen we veel trots voor onze onderneming. Lumeaux Lights staat in de kinderschoenen, maar voelt voor ons al groots.” De motivatie en het enthousiasme van het drietal is dan ook niet te missen en werkt aanstekelijk. Een mooie aanwinst voor onze community!

Op zoek naar interessante materialen en bedrijven

De komende tijd richt Lumeaux Lights zich onder andere op de validatieonderzoek, om te achterhalen waar behoefte aan is in de markt. Ook is het bedrijf altijd op zoek naar interessante materialen en bedrijven om mee samen te werken, dus wie zich aangesproken voelt: voel je vrij om Lumeaux Lights te contacten (via LinkedIn of Instagram)!

Startup community Zwolle ZWINC 3 4

Blijf op de hoogte

Lees het laatste nieuws

Lees meer
Team startup Zwolle ZWINC

Sluit je aan bij ZWINC

Bij ons krijg je de tijd om van jouw idee een haalbare business te maken.

Met een werkplek, gebruik van ons machinepark, coaches tot je beschikking, een uitgebreid netwerk, gratis masterclasses én €2750,- startkapitaal.

Lees meer